С 51.7% се е увеличило производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ през юли

...
С 51.7% се е увеличило производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ през юли
Коментари Харесай

НСИ: Над 50% увеличение на производството на ток у нас


С 51.7% се е нараснало производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ през юли по отношение на миналата година. Това сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

Ръст от 17.9% е регистриран и в добивната промишленост и в преработващата промишленост - с 12.1%, сочат годишните промени. 

По-съществен растеж в преработващата индустрия по отношение на съответния месец на миналата година се следи при производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 50.6%.

 Нарастнало е и производството, некласифицирано другаде - с 44.3%, производството на превозни средства, без коли - с 32.7%. Ръстът при производството на питиета е 29.7%, сочат данните на Национален статистически институт.

Намаление е записано при производството на тютюневи произведения - с 20.7%, обработката на кожи; произвеждане на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 11.3%, печатната активност и възпроизвеждането на записани носители - с 4.4%, производството на химични артикули - с 4.0%, и при производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 2.7%.

Увеличение спрямо предходния месец е регистрирано в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ с 12.7%, в добивната индустрия - с 3.9%, а понижение в преработващата индустрия - с 1.6%.

По-значителен спад в преработващата индустрия се следи при: производството, некласифицирано другаде - със 17.8%, производството на тютюневи произведения - с 16.9%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 10.7%, производството на лекарствени субстанции и артикули и производството на железни произведения, без машини и oборудване - по 8.1%.

Съществено нарастване е записано при: производството на транспортни средства, без коли - с 10.1%, производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични артикули - с 9.1%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР